Дайджест новин дошкільної освіти

2024-03-26

МОН відновлює регулярний дайджест з актуальними новинами в сфері дошкільної освіти, корисними матеріалами для роботи та можливостями!

Приєднуйтеся до спільноти освітян дошкілля!

МОН і ЮНІСЕФ започаткували вайбер-канал «НУМО для дошкілля» з метою створення спільноти освітян дошкілля та сприяння важливим змінам у галузі. Канал пропонує безкоштовні методичні рекомендації, ідеї для занять, відеозаняття, розвивальні ігри, рубрику про ментальне здоров'я та інші корисності. Приєднуйтеся до каналу!

Нова платформа з типовими проєктами укриттів «Моя Фортеця»

«Моя Фортеця» – платформа, де зібрано всю інформацію про будівництво, облаштування та фінансування укриттів, а також тут представлені типові проєкти для будівництва захисних споруд.

Ці типові проєкти дають змогу скоротити час на розроблення проєктно-кошторисної документації для спорудження укриттів та зекономити кошти. Громадам залишиться лише адаптувати проєкт під умови та особливості закладу освіти.

Стартегічний план МОН: про пріоритети в сфері дошкільної освіти

МОН представило Стратегічний план діяльності до 2027 року. Документ визначає 9 стратегічних пріоритетів та цілі відомства на найближчі роки, серед них – освіта детей раннього та дошкільного віку.

Ключові ініціативи в сфері дошкілля – трансформація системи оплати праці в закладах дошкільної освіти (ЗДО), упровадження англійської мови, альтернативні форми ЗДО, діджиталізація освіти тощо. Більше про плани у сфері дошкільної освіти до 2027 року

Продовжуємо політику безбарʼєрності На засіданні Ради безбар'єрності за участю заступниці міністра освіти Євгенії Смірнової презентували «Гайд безбар'єрних подій» — довідник із практичними рішеннями для організації доступних заходів, зокрема під час війни. МОН очолює виконання плану заходів із безбар'єрності та продовжує реалізацію ініціатив у межах проєкту «Освіта для всіх» для створення в освіті безперешкодного середовища та рівних можливостей для всіх груп населення.

✔️ «Гратися і не боятися» — рекомендації для підтримки ментального здоровʼя дошкільнят

✔️ Бібліотека корисних матеріалів для освітян дошкілля від НУМО

✔️ Цифрові освітні інструменти для навчання дітей з особливими освітніми потребами: вебінар від UNESCO

Кiлькiсть переглядiв: 3

Коментарi